Oefengebouw en -plaat brandbestrijding

In 2015 werd een eerste deel van dit strategisch project van de brandweerschool al voltooid.

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Architectenopdracht voor de vuurhal werd toegewezen aan DB-Architecten: http://www.db-architecten.be/index.html

IX 024_VO2-B_masterplan_2012-11-09

Aansluitend op dit project “vuurhal-containerplaat” van de brandweerschool werden in 2017 door het Antwerps Architectenatelier concrete plannen met onderbouwd businessplan uitgewerkt om de praktijkopleidings- en logistiek infrastructuur voor de brandweerschool verder uit te bouwen. De oefenplaat zal worden uitgebreid, een nieuwe logistieke loods met debriefingruimtes wordt ontworpen, evenals de aanpassing van de polyvalente plaats voor indoortraining en de uitbreiding van de sanitaire voorzieningen in blok M. Hiervoor is de omgevingsvergunning verkregen en werden de werken gegund. Eind 2018 werd de uitbreiding van de oefenplaat gerealiseerd. Begin 2019 werden de andere werken aangevat.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.